Medical coding training question for CPC exam.


Medical Coding Training sample questions.

To take Medical coding as a career, one has to know how to search a code in ICD-9 and CPT book. Also, the professional should also have good knowledge about human physiology and anatomy. So, given below are sample question to solve as a part of Medical coding training. This question will help students and professionals to increase knowledge in the field of medical coding.

1.      Bilateral skate flaps are created to reconstruct a patient’s nipples 120 days after her breast reconstruction. How is this service reported?

A. 19357-50
B. 19350-58
C. 11921-50
D. 19350-50

2.      Which code properly describes placement of a laparoscopic adjustable gastric band?

A. 19357-50
B. 19350-58
C. 11921-50
D. 19350-50


3.      What is the minimum level of MDM complexity required to report TCM services?

A. Straightforward
B. Low complexity
C. Moderate complexity
D. High complexity

CPC Practice Exam - Medical Coding Study Guide Please Click Here!


4.      True or False: You may separately report imaging guidance with fluid collection codes 10030, 49405, 49406, and 49407.

A. True
B. False

5.      A patient had a tissue expander placed post-mastectomy on the right breast. At this encounter, the tissue expander is replaced with a permanent implant within the global period. During the exchange, an extensive capsulectomy is performed due to a thick, hardened capsule. Her insurance considers a capsulectomy inclusive of a tissue expander exchange. How should the exchange be coded?

A. 11970-58/RT
B. 19342-58/RT
C. 19342-78/RT
D. 11970-58, 19371-58/51/RT


6.      What is the maximum number of units of 20610 you may report per session, per joint treated?

A. 1
B. 2
C. 4
D. No maximum


7.      The physician provides injections to both the right and left knees of a Medicare patient for pain relief. When reporting the injection to Medicare, which is the appropriate billing format?

A. 20610 x 2
B. 20610, 20610-59
C. 20610-50
D. 20610-LT, 20610-RT


8.      True or False: Imaging guidance is included when reporting CPT 20610?

A. True
B. False


9.      The physician aspirates the patient’s elbow to remove fluid for laboratory examination. Which is the appropriate code to report the aspiration?
A. 20600
B. 20605
C. 20610
D. 20612



10.  Which of the following properly describes aspiration and injection of the shoulder joint?

A. 20600
B. 20605
C. 20610
D. 20612


11.  True or False: Qualified non-physician practitioners may provide locum tenens services for Medicare patients.

A. True
B. False


12.  Stage IV pressure ulcers must extend to at least what depth?

A. Dermis
B. Epidermis
C. Subcutaneous
D. Muscle


13.  Which three bones make up the shoulder?

A. Clavicle, radius and scapula
B. Clavicle, ulna, and humerus
C. Clavicle, scapula, and humerus
D. Clavicle, carpal, and scapula


14.  Which of the following best describes a “stage 1” pressure ulcer?

A. Nonblanchable erythema
B. Partial thickness
C. Full thickness skin loss
D. Full thickness tissue loss

15.  The doctor’s office progress note states: “The patient comes in today with shortness of breath. Differential diagnoses include: COPD, CHF, pulmonary embolism, pneumonia. The patient was sent to the hospital for a chest X-ray, Chem-7, BNP, and pulmonary function tests. Results are not yet in. Patient will be called immediately with any abnormal results and is instructed to return to the emergency room for any worsening shortness of breath.”
Select the correct ICD-9-CM coding for this encounter:
A. 496, 428.0, 415.19, 486
B. 786.09, 496, 428.0, 415.19, 486
C. 786.05
D. 786.05, 428.0, 496, 415.19, 486



16.  The patient comes in today for a recheck of his end-stage renal disease. He has been feeling well and has been attending hemodialysis sessions four days per week. The patient’s lab results came back with a GFR of 14. The exam is normal. The assessment and plan reads: “ESRD. Patient continues dialysis at the dialysis center four days per week. Continue same treatment plan with a recheck in one month.”
Code all appropriate diagnoses:
A. 585.5, V56.0
B. 585.5, V45.11
C. 585.6, V56.0
D. 585.6, V45.11


17.  In the operating room, the cervical carotid is exposed via an incision. A puncture is made, and angioplasty followed by stent placement in the innominate stenosis is performed. Which CPT code describes this procedure?

A. 37217
B. 37220
C. 37221
D. 37227


18.  Documentation indicating a puncture at the L3-L4 space with fluid collection in tube could represent which procedure?

A. Intubation
B. Central venous line
C. Lumbar puncture
D. Venous sampling


19.  Accurate ICD-10-CM coding will depend largely on the specificity of the provider’s documentation. In the case of fractures, if the clinician does not indicate whether the fracture is open or closed and displaced or not displaced, and you are unable to query the provider, you should report:

A. Open; displaced
B. Open; not displaced
C. Closed; displaced
D. Closed; not displaced

Medical Coding Training Answers

Answers
1. D
2. B
3. C
4. B
5. B
6. A
7. C
8. B
9. B
10. C
11. B
12. D
13. C
14. A
15. C
16. D
17. A
18. C
19. C


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »